Sme novootvorená pekáreň, zameraná na výrobu pekárenských a cukrárenských výrobkov, ktoré sú vyrábané zo starej odrody špaldy. Prevádzka pekárne je výsledkom dlhodobých príprava, nakoľko múku, z ktorej sa náš sortiment vyrába, si sami pestujeme vo vnutrozemí Chorvátska a Talianska.


Pôvodné staré zrno špaldy, ktoré nie je nijako upravované, sejeme výhradne do bio pôdy. Poväčšine sú to polia, na ktorých sa viac ako desať rokov nič nepestovalo. Malé políčka o rozlohe do 10 ha a menej, boli pre náš účel vyčistené od porastu, ktorý tam za tú dobu narástol. Naša produkcia tohoto vzácného druhu sa vykonáva výhradne bez použitia hnojív.
Ďalším dôležitým aspektom je tradičný zber a následné spracovanie. Rastlina sa po zbere skladuje v klasoch, čo zabezpečuje zachovanie jej jedinečných vlastností po dlhú dobu. Do formy múky sa pretvára až pred jej samotným spracovaním a to mletím v tradičnom drevenom mlyne.


Okrem toho, že sme jedna z mála pekární na Slovensku, ktorá si pestuje svoje obilie vo vlastnej réžii, sme výnimoční aj receptúrami, ktoré sú tvorené pod heslom, ktoré už niekedy dávno vyslovil Hypokrates:
,,Nech je tvoja strava tvojim liekom a tvoj liek tvojou stravou!“
… a to sme my.