Tie najlepšie špenátové halušky

Žiadne objavenie Ameriky sa nekoná, každý poznáme tento recept, no ja ho vám tu znova pripomeniem a vyzývam vás, si ho rozhodne pripraviť!

Receptov existuje mnoho, no ja vám pridávam môj, ktorý som vychytala po niekoľkých nepodarkov, od rozpadnutia halušiek, až po prilepenie či rozvarenie. Špenát vie byť občas zákerák, ale múka ešte viac!

@zdravie_z_pece je moja srdcovka a jediná zo špaldových múk, ktorá ma zatiaľ v žiadnom recepte nesklamala. Vysoko odporúčam, najlepšie, čo na trhu máme.

Ja ich milujem s nivovo-gorgonzolovou omáčkou. A ty? Ako ich ľúbiš?

Suroviny

Cesto na 4 porcie:
1 balenie (350g) mrazeného špenátového pretlaku
300g hladkej bielej špaldovej múky @zdravie_z_pece
2 celé vajcia
2 strúčiky cesnaku
½ ČL soli

Omáčka:
Syr niva
Syr gorgonzola
Trochu rastlinnej smotany
Mleté čerstvé korenie

Postup

Príprava trvá 30 minút

Cesto
Mrazený špenát som si nechala pri izbovej teplote rozmraziť. Špenát som premiestnila do misy a pridala všetky ostatné suroviny, aby mi vzniklo mierne husté cesto na halušky (upozorňujem, že každá múka je iná, keď bude cesto stále príliš riedke, pridaj viac múky a riaď sa hustotou cesta, nemalo by byť ani úplne riedke ani tuhé). Vodu v hrnci som si dala zovrieť, osolila ju a cez haluškovač tvorila halušky. Halušky som prevarila pár minút, scedila a prepláchla studenou vodou.

Omáčka
Je jednoduchá. Syry podľa potreby som si pridala do menšieho hrnca a zaliala rastlinnou smotanou, hustotu omáčky som si „korigovala“ rastlinnou smotanou podľa chuti. Nakoniec som dochutila koerním, soľ nepotrebuje, keďže syry sú slané a výrazné.

Dobrú chuť praje Dominika!

www.fitnessguru.sk/recepty/

Žiadne objavenie Ameriky sa nekoná, každý poznáme tento recept, no ja ho vám tu znova pripomeniem a vyzývam vás, si ho rozhodne pripraviť!

Receptov existuje mnoho, no ja vám pridávam môj, ktorý som vychytala po niekoľkých nepodarkov, od rozpadnutia halušiek, až po prilepenie či rozvarenie. Špenát vie byť občas zákerák, ale múka ešte viac!

@zdravie_z_pece je moja srdcovka a jediná zo špaldových múk, ktorá ma zatiaľ v žiadnom recepte nesklamala. Vysoko odporúčam, najlepšie, čo na trhu máme.

Ja ich milujem s nivovo-gorgonzolovou omáčkou. A ty? Ako ich ľúbiš?

Suroviny

Cesto na 4 porcie:
1 balenie (350g) mrazeného špenátového pretlaku
300g hladkej bielej špaldovej múky @zdravie_z_pece
2 celé vajcia
2 strúčiky cesnaku
½ ČL soli

Omáčka:
Syr niva
Syr gorgonzola
Trochu rastlinnej smotany
Mleté čerstvé korenie

Postup

Príprava trvá 30 minút

Cesto
Mrazený špenát som si nechala pri izbovej teplote rozmraziť. Špenát som premiestnila do misy a pridala všetky ostatné suroviny, aby mi vzniklo mierne husté cesto na halušky (upozorňujem, že každá múka je iná, keď bude cesto stále príliš riedke, pridaj viac múky a riaď sa hustotou cesta, nemalo by byť ani úplne riedke ani tuhé). Vodu v hrnci som si dala zovrieť, osolila ju a cez haluškovač tvorila halušky. Halušky som prevarila pár minút, scedila a prepláchla studenou vodou.

Omáčka
Je jednoduchá. Syry podľa potreby som si pridala do menšieho hrnca a zaliala rastlinnou smotanou, hustotu omáčky som si „korigovala“ rastlinnou smotanou podľa chuti. Nakoniec som dochutila koerním, soľ nepotrebuje, keďže syry sú slané a výrazné.

Dobrú chuť praje Dominika!

www.fitnessguru.sk/recepty/